De Allsecur autoverzekering, die via de website van de verzekeraar online kan worden afgesloten is weer gebleken tot één van de favorieten van de consumenten te behoren. Er worden jaarlijks vele prijzen en awards uitgereikt aan financiële bedrijven, maar dit keer ging het om de resultaten van de Web Performance Scan, die door de WUA in de maand oktober 2011 weer is uitgevoerd. De website van de verzekeraar als aanbieder van de Allsecur autoverzekering kwam daarbij uitstekend uit de bus.

Beste autoverzekeraar

Uit de Web Performance Scan kwam de online autoverzekeraar als degene met de beste website van alle autoverzekeraars uit de bus. Dit is al het tweede jaar dat de respondenten tot deze conclusie zijn gekomen. Een van de punten, die sterk door de deelnemers gewaardeerd wordt, is de informatiewaarde op de website. De website zelf wordt overigens ook als uitstekend gekwalificeerd. Dat de consumenten een sterke voorkeur hebben voor deze online autoverzekeraar, is onder meer terug te zien in het aantal verzekeringsproducten dat voor de auto wordt afgesloten.

Web Performance Scan

Tijdens het onderzoek hebben veertig respondenten deelgenomen om online te zoeken naar een autoverzekering op basis van eigen voorkeuren, waarbij er onder meer werd geoordeeld op basis van voorkeur, doorgaan en vindbaarheid. Uit de resultaten is gebleken dat het grootste deel van de respondenten uitkwam bij de Allsecur autoverzekering. De beste onder de autoverzekeraars, maar niet als eerste geëindigd, want die plaats is weggelegd voor een vergelijkingssite van verzekeringen. Op de betreffende vergelijkingssite is Allsecur overigens de best verkopende partij op het gebied van verzekeringen voor de auto.

PolisvoorwaardenKlant cijferMeer..Premie
1.InsharedInshared8,5informatieautoverzekering Inshared
2.Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmea8,6informatieautoverzekering Centraal Beheer Achmea
3.FBTOFBTO8informatieautoverzekering FBTO
4.AllSecurAllSecur8,1informatieautoverzekering AllSecur
5.OHRAOHRA8,9informatieautoverzekering OHRA
6.DitzoDitzo8informatieautoverzekering Ditzo
7.ZelfZelf7informatieautoverzekering Zelf
8.univeunive8,5informatieautoverzekering unive
9.anwbanwb8,7informatieautoverzekering ANWB