Autoverzekeringen Top10, de beste en meest voordelige op een rij:

Alle autobezitters zijn volgens de wet verplicht om een autoverzekering af te sluiten bij een verzekeraar. Dis is vastgelegd in de WAM en heeft betrekking op het afsluiten van een WA verzekering, zodat de wettelijke aansprakelijkheid gedekt is. De leeftijd van de auto heeft geen enkele invloed op de verplichting om een WA autoverzekering af te sluiten. Met deze verplichte verzekering worden derden en goederen van derden beschermd, maar de eventuele schade aan de eigen auto komt met dit product niet voor een vergoeding in aanmerking.

PolisvoorwaardenKlant cijferMeer..Premie
1.InsharedInshared8,5informatieautoverzekering Inshared
2.Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmea8,6informatieautoverzekering Centraal Beheer Achmea
3.FBTOFBTO8informatieautoverzekering FBTO
4.AllSecurAllSecur8,1informatieautoverzekering AllSecur
5.OHRAOHRA8,9informatieautoverzekering OHRA
6.DitzoDitzo8informatieautoverzekering Ditzo
7.ZelfZelf7informatieautoverzekering Zelf
8.univeunive8,5informatieautoverzekering unive
9.anwbanwb8,7informatieautoverzekering ANWB

All risk

Op het gebied van autoverzekeringen wordt altijd aangeraden om voor nieuwe auto’s tot een jaar of drie een all risk dekking te kiezen. Daarmee zal namelijk alle schade aan de eigen auto voor vergoeding in aanmerking komen. Ook als deze door de eigenaar zelf is veroorzaakt. Zo kan een autobezitter opschrikken door een dier en van de weg afraken, waardoor enorme schade ontstaat. Diefstal, vandalisme en schade door storm vallen eveneens onder de all risk dekking.

Auto ouder dan drie jaar

De all risk verzekering is niet meer nodig als de auto drie jaar oud is. In dat geval kan de dekking gewijzigd worden naar een beperkt casco. Bij een beperkt casco dekking wordt in tegenstelling tot de all risk dekking niet de schade vergoed, die door eigen toedoen is ontstaan. Het gaat hier dus om vergoeding van schade aan de eigen auto, die niet door toedoen van de bestuurder is ontstaan. Als een auto acht jaar oud is kan er weer een wijziging in de dekking worden aangebracht in de vorm van de wettelijke aansprakelijkheid.

Premie

De premie voor de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is het laagst en die voor de all risk dekking is het hoogst. Bij schadevrij rijden kan er altijd een korting worden gegeven op de premie. Om de beste goedkope autoverzekering te vinden, kunnen de mogelijkheden met elkaar vergeleken worden bij diverse verzekeraars.