De grote meerderheid van de Nederlanders (meer dan driekwart!) heeft een doorlopende reisverzekering. Maar meestal is dit niet de meest voordelige keuze. Dat is pas het geval na minimaal vier weken vakantie per jaar.

Vaak is een kortlopende reisverzekering voordeliger. Geld.nl concludeert dat “voor wie binnen Europa blijft, een doorlopende reisverzekering gemiddeld pas na ongeveer vier weken vakantie goedkoper is dan een kortlopende verzekering”.

Wie een reisverzekering gaat afsluiten kan kiezen voor een doorlopende of een kortlopende  reisverzekering. De kortlopende reisverzekering is alleen geldig voor die ene vakantie waarvoor je deze afsluit. De doorlopende reisverzekering blijft het hele jaar geldig. Dat veruit het grootste deel van de vakanties, 78 procent (cijfers 2012, NBTC NIPO), wordt verzekerd met een doorlopende verzekering komt volgens Bulthuis door het gemak dat deze verzekeringen met zich mee brengen. “Je sluit één keer een reisverzekering af en hoeft niet meer telkens als je op vakantie of een weekendje weg gaat eraan te denken om een verzekering af te sluiten. Maar voor dat gemak betaal je in de meeste gevallen dus wel, blijkt uit ons onderzoek.”

Tagged with: