De ANWB woonhuisverzekering biedt een uitstekende dekking. Verzekerden kunnen op verschillende manieren profiteren van een preventiekorting op zowel de ANWB woonhuisverzekering als op de inboedelverzekering. Er wordt meteen al vijf procent korting gegeven op de verzekering voor het woonhuis als de woning na 2001 is gebouwd. De korting op de verzekering voor de inboedel kan zelfs oplopen tot twintig procent.

Woonhuisverzekering
Er wordt bij het afsluiten van de ANWB woonhuisverzekering meteen voordeel geboden als het huis na 2001 is gebouwd. De korting bedraagt dan vijf procent. Maar er kan meer korting worden verkregen. Zo wordt er ook een ledenkorting aangeboden en kan de Woonpakket korting oplopen tot tien procent. Wordt er naast de verzekering voor het woonhuis bijvoorbeeld ook een verzekering voor de inboedel afgesloten, dan wordt er meteen een korting van vijf procent aangeboden op het Woonpakket. Bovendien kan er gerekend worden op een extra korting op de inboedelverzekering als er preventieve maatregelen genomen zijn.

PolisvoorwaardenKlant cijferMeer..Premie
1.
FBTOFBTO9informatieFBTO inboedelverzekering
2.OHRAOHRA8,2informatieOHRA inboedelverzekering
3.univeunive8informatieUnive inboedelverzekering
4.MoneyouMoneyou7,8informatieMoneyou inboedelverzekering
5.Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer Achmea7,9informatieCentraal Beheer Achmea inboedelverzekering
6.Insharedinshared8,3informatieInshared inboedelverzekering
7.ZelfZelf7informatieZelf inboedelverzekering
8.MeeusMeeus7,3informatieMeeus inboedelverzekering
9.DitzoDitzo8informatieDitzo inboedelverzekering
10.anwbanwb7,6informatieANWB inboedelverzekering

Maatregelen
Om voor de preventiekorting op de ANWB inboedelverzekering in aanmerking te komen, dienen er één of meerdere maatregelen getroffen te zijn. Bij de aanwezigheid van het certificaat Politiekeurmerk Veilige Wonen wordt er een korting geboden van tien procent. Bij elektronische beveiliging op basis van het BORG certificaat geldt er een korting van vijf procent. Indien er een blusdeken en een brandblusser aanwezig is, geldt een korting van vijf procent. Indien er op de begane grond en op elke verdieping in het huis een rookmelder aanwezig is, leidt dat tot een korting van vijf procent. Maximaal wordt er twintig procent korting gegeven op de ANWB inboedelverzekering.