Als ondernemer kunt u in allerlei onverwachte situaties terechtkomen zoals een conflict of een meningsverschil. Wat nou als u in een conflict verwikkeld raakt dat resulteert in een juridisch proces?

Bij een dergelijk proces zijn er honderden juristen die voor u klaarstaan en u willen voorzien van professioneel juridisch advies. Hiermee voorkomt u dat u voor torenhoge kosten moet opdraaien. U kunt een bedrijfsverzekering afsluiten.
Als ondernemer is het een must om een rechtsbijstandverzekering te hebben en u daarmee te verzekeren van juridische bijstand in het geval van een conflict dat uitloopt in een rechtszaak.

De must voor iedere ondernemer
Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich van juridisch advies en rechtshulp. De verzekering dekt de kosten die voortkomen uit het rechtsproces. Denk hierbij aan de kosten voor specialisten zoals een advocaat of accountant, kosten van getuigen expertise, gerechtskosten en zelfs de proceskosten van de tegenpartij in geval van het verliezen van de rechtszaak.

U hebt bijvoorbeeld een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig indien u:

  • Medewerkers hebt die veel voor u in het verkeer zijn;
  • medewerkers hebt die veel voor u in het buitenland zijn;
  • privégebruik van bedrijfsauto’s toestaat.

Laat wanbetalers niet ontkomen
Veel zakelijke rechtsbijstandverzekeringen bevatten in het standaard pakket geen dekking met betrekking tot incassozaken.

Als MKB-er of ZZP-er loopt u continu kans om geconfronteerd te worden met debiteuren die rekeningen niet (op tijd) betalen. Dit is vervelend en kost u een hoop tijd, geld en ongemak als u dit zelf moet oplossen. Helemaal als het om meer dan één wanbetaler gaat.

Met een incassoverzekering bespaart u tijd, geld en een hoop ongemak. Een gemakkelijke manier dus om ervoor te zorgen dat de achterstallige rekeningen worden betaald.

Verzekering afsluiten
Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich van professionele juridische hulp en profiteert u van de hulp en kennis van professionele juristen.

Naast een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor ondernemers kunt als particulier ook een particuliere rechtsbijstandverzekering afsluiten.